2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Ismét autós üldözés volt Budapesten (Videó)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az Audi kombi sofőrje a Petőfi hídon akart áthajtani vasárnap hajnali három körül, amikor a járőrök igazoltatni akarták.

A rendőrök éppen a Budára áthaladó járműforgalmat ellenőrizték a hídnál, amikor az Audi vezetője a rendőri jelzés ellenére gyorsítani kezdett, ezért a járőrök a szolgálati gépkocsiba szálltak és megkülönböztető jelzéssel a menekülő Audi nyomába eredtek, valamint tájékoztatták az ellenőrzésben részt vevő többi rendőri egységet a követett jármű irányáról.

Az autót két perc alatt sikerült megállítani a Fehérvári úton.



Miután a sofőr megállt, még megpróbált átmászni a hátsó ülésre, hogy menekültnek tűnjön, ám erre már nem volt ideje, a rendőrök másodpercek alatt intézkedtek vele szemben.

A gépkocsi átvizsgálása során rögtön kiderült a férfi igyekezetének összes indítéka: az utastérben két, míg csomagtartóban további egy török állampolgár húzódott meg, akik jogellenesen léptek be az ország területére. Az eddigi adatok szerint a 18 éves szír férfi ötezer eurós fuvardíjat kért a három utastól azért, hogy illegálisan Németországba juttassa őket.

A sofőrt embercsempészéssel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató