2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Martin Schulz szerint Orbánt és Kaczynskit reménytelen visszaintegrálni Európába

„Ezeknek az embereknek nincs értékkapcsolatuk Európával. Csak pénzzel lehet őket megnyerni” – hangoztatja az Európai Parlament korábbi elnöke.

Martin Schulz, az Európai Parlament volt szociáldemokrata elnöke a Frankfurter Rundschaunak adott interjút. Shulz kifejtette, az Európai Néppárt első embere (Manfred Weber) tévúton jár, amikor a szélsőjobb segítségével igyekszik megőrizni a mérsékelt jobboldal vezető szerepét Strasbourgban, „mert ebből csak az lesz, hogy a Bizottság következő elnöke az Orbánoktól és Kaczynskiktől függ majd”.

„Ezt még a CDU/CSU-n belül is aggódva nézik. Nem hiszem, hogy a németországi uniópártok ezt az utat akarják járni. És ha ezt az utat akarják járni, akkor érdekes európai választási kampányunk lesz” – hangoztatja Schulz. Hozzátette, régóta ismeri Webert, de szerinte most rossz úton jár.

"Az az álom, hogy Orbánt, Kaczynskit és a többieket vissza tudja integrálni az európai politikába, irreális. Ezeknek az embereknek nincs értékkapcsolatuk Európával. Csak pénzzel lehet őket megnyerni, és Orbán most azt a benyomást kelti, hogy őt már ez sem érdekli, mert hagyta magát megvásárolni az oroszoknak és a kínaiaknak. Ezért rossz Manfred Weber megközelítése, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy von der Leyen asszony hogyan reagál erre” – fejtette ki Martin Schulz, érettségivel sem rendelkező hajdani Európai Uniós politikus – akinek veretes gondolatait a Mandiner szemlézte.

Orbán Viktor is reagált Schulz meglátásaira:

„Jó látni, hogy Martin Schulz visszatért” – írta Twitter-oldalán a magyar miniszterelnök.

"Most ő akarja eldönteni, hogy ki európai és ki nem. Úgy tűnik, hogy egyesek egyszerűen nem tudják elengedni a kommunizmust”
– így reagált Orbán Viktor a korábbi EP-elnök szavaira.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató