2024. május 27. - Hella
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Büszkén hazát árulni

Pilhál Tamás írása

„Hátunkat vessük a falnak, nehogy hanyatt vágódjunk a következő sorok olvasásakor:

»A Momentum NOlimpia-kampányának köszönhető, hogy nem ment még csődbe idén a magyar állam. Ez nem túlzás, és nem is dicsekvés. Hanem tény. A 2017-es NOlimpia-kampány nemzetmentőnek bizonyult.«Donáth (Nemzetmentő) Anna írta mindezt. Ő most a Momentum elnöke; azé a párté, amely 2017-ben – még lárvaállapotában, mozgalomként – levezényelte hazánk történetének egyik leggusztustalanabb népszavazási kampányát. (Csak azért nem »a« leggusztustalanabbat, mert azt a címet Gyurcsányék a 2004. december 5-i nemzetárulással minden bizonnyal örökre elhódították.)

Donáth Anna szerint tehát nem dicsekvés, hanem tény, hogy csődbe ment volna az ország, ha győz a pályázatunk, és meg kell építeni mindazt, ami az olimpiához kell. A hölgynek ezek szerint nem tűnt föl, hogy az elmúlt években sorra elkészültek ezek a sportlétesítmények: Puskás Aréna, MVM Dome sportcsarnok, atlétikai stadion és a többi. Mégsem ment csődbe az ország. Sőt láthatólag minél több minden épül, annál többeknek van munkájuk, annál jobban fut az ország szekere. Ki tudja, miért, a csőd az olyasmi, ami rendre baloldali kormányok idején támad, kézen fogva a megszorításokkal meg a »kiigazításokkal«, s végül mindig szügyig eladósodásba, IMF-mentőcsomagba torkollik. 

S akár olimpiai álmot gyilkolnak, akár uniós pénzektől fosztanak meg – végső soron egyazon hadműveletet hajtják végre. A végcél: hazánk térdre kényszerítése, maradék önállóságunk elvétele, gyarmatkénti betagozásunk a brüsszeli szivárványos szörnybirodalomba. Donáth Annáék ezen munkálkodnak – már amennyiben a harminc ezüstért végrehajtott hazaárulás »munkának« nevezhető.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató