2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Kocsis Máté és a Vadhajtások miatt nem lehet sehol tábora az antifáknak

A 444 egyenesen úgy tálalja a hírt, hogy portálunk és Kocsis Máté miatt lehetetlenült el az antifasiszta tábor.

„Politikai megrendelésre a második letárgyalt és biztosnak tűnő táborhelyről is kitették a Szikra Mozgalom nyári táborát!” – írja közleményében a Szikra Mozgalom. A mozgalom szerint három vidéki helyszínnel is hiába próbálkoztak, szerintük ebből kettőt is politikai nyomásra mondtak vissza, végül Budapesten tartják meg a tábort.

A baloldali mozgalom eredetileg Bodajkon szerette volna megtartani táborát, azonban két héttel a kezdés előtt a Bodajki Falutábor visszamondta a foglalást. A Szikra közleményéből kiderül, hogy a szervezők viszonylag gyorsan találtak új helyszínt, azonban a hely egyik napról a másikra meggondolta magát.

A 444 próbálja portálunkra kenni és Kocsis Mátéra:

Az év elején a kormány, Kocsis Máté és a szélsőjobboldali média ( ezek lennénk mi,- a szerk.) úgy állította be a szervezetet, mintha ők álltak volna a kitörés-emléknap résztvevői ellen elkövetett támadások mögött. Mindezt arra alapozták, hogy a rendőrség a külföldi elkövetők mellett egy magyar nőt, a Szikra egyik tagját is őrizetbe vette. A nőt két héten át tartották előzetes letartóztatásban, ezalatt nyilvánosságra hozták a Facebook-profilját, fotók kezdtek keringeni róla, a mozgalom tagjai pedig halálos fenyegetéseket kaptak. (Emiatt Jámborék több feljelentést is tettek portálunk ellen.)

A háromnapos tábor helyett a Szikra Mozgalom végül a Népligetben tartja meg a tervezett program egy részét augusztus 19-én. Többek között Donáth Anna, Jámbor András és Ungár Péter vitatkozik majd arról, hogy szerintük mi okozta az ellenzék tavalyi bukását, és hogyan kell felállni belőle.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató