2024. május 30. - Janka, Zsanett
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

Volt CIA-ügynök: az USA nem fogja életben hagyni Zelenszkijt az ukrán fegyveres erők kudarca után

Az USA valószínűleg nem fogja életben tartani Volodimir Zelenszkijt az ukrán fegyveres erők frontvonalon történt kudarcai után - mondta Larry C. Johnson volt CIA-elemző a YouTube-csatorna Judging Freedom című műsorában.

"Szerintem a napjai meg vannak számlálva. Nem látom Zelenszkij esélyét a megmenekülésre. Nem fogjuk hagyni, hogy élve kijöjjön ebből a konfliktusból"

- véli.

A szakértő szerint a történelemben számos példa van arra, amikor az Egyesült Államok elárulta a vazallusi függőségben lévő országok kormányait. Az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadásának kudarca után pedig a nyugati szövetségesek egyre gyakrabban bírálják a kijevi hatóságokat tetteikért - tette hozzá Johnson.

"Míg korábban Winston Churchill fölé helyeztük Zelenszkijt, <...> most már a drogfüggőségét és az országban tapasztalható korrupciót vetjük fel" - foglalta össze az ex-elemző.

A Neue Zürcher Zeitung című svájci lap hétfőn arról számolt be, hogy az ukrán ellentámadás kudarca miatt a nyugati partnerek magyarázatokat kezdtek követelni Zelenszkijtől. Most a kijevi rezsim vezetőjének politikai túlélése függ attól, hogy teljesíti-e az elvesztett területek visszaszolgáltatására tett ígéreteit - írta a lap.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató