2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Nagy Ervin: Kulturális ostrom alatt állunk, digitális lincselés vár ránk

„A magyar sajtószabadságot nem a magyar kormány, hanem a külföldről támogatott szerkesztőségek és azok aktivista újságírói veszélyeztetik."

Ez szuverenitáskérdés, ami komoly nemzetbiztonsági problémákat vet fel – ne söpörjük le az asztalról! – írja a Magyar Hírlapban Nagy Ervin filozófus.

"Ami az egyik oldalról a birodalmi erőszak, az a másikról a gyarmati attitűd. Az Egyesült Államok mostani adminisztrációja ismét felpörgette az úgynevezett demokráciaexportot, ami mára már sokkal inkább érdekek, nem pedig értékek terjesztéséről szól. Kevésbé diplomatikus és gátlástalan. Talán Amerika súlyvesztése, a »világrend nélküli világ« (Schmidt Mária) okozta kétségbeesés szülte agresszív a geopolitikai erőfeszítés.

A hazai nyilvánosság sokszínű, a véleménynyilvánítás szabadsága erősebb, a pluralizmus pedig szélesebb, mint sok nyugat-európai országban, mégsem lehetünk nyugodtak.

Ha ugyanis nemzeti, konzervatív vagy keresztény értékrendet követsz, akkor könnyen kulturális ostrom alá kerülhetsz. A digitális lincselés és kiközösítés nálunk is gyakori. Akinek véleménye szemben áll a szélsőbalos progresszióval, azt eltörlik, letörlik, eltüntetik. Tényellenőrzésre hivatkozva cenzúrázzák. Digitális karanténba zárják. Virtuálisan, ám annál fájdalmasabban kupán vágják.A tengerentúli Demokrata Párt élcsapata komolyan hiszi, hogy a többségi elvnél fontosabb az általuk vallott progresszív szemlélet. A világ »fejletlen« része ugyan ezt még nem látta be, így nem dönt minden esetben jól a nép, ám ezt könnyű orvosolni. Meg kell nekik mutatni a helyes utat. Van, ahol fegyverekkel, szövetségesek esetében pedig baráti támogatással.

Ezért küldték tavasszal Budapestre Samantha Powert, és ezért hozott magával egy dollármilliókkal teli bőröndöt. Tényleg, mi van ezekkel a pénzekkel? Nem lehet, hogy a Telex portál és a 444.hu blog szerkesztőségében kirobbant botrányok, vezető újságírók távozása összefügg azzal az átalakítással, amit az amerikai pénzekért kérnek?”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató