2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Orbánék kivégezték a Bayernt, hiába igazolt oda a térdelős, szivárványos, angol sztárcsatár

Az angol válogatott térdelős, szivárványos csapatkapitánya, Harry Kane négyéves szerződést kötött a német bajnok Bayern Münchennel, és ezzel befejezte pályafutását a Tottenhamnél.

Az Independent című szerint az aláírás szombat hajnali 2 órakor került rá a szerződésre, miután a 30 éves Kane átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon.

A támadó több mint 110 millió euró értékű szerződést írt alá, és a szombati, RB Leipzig elleni Német Szuperkupa-mérkőzésen mutatkozott be. Kane minden idők legjobb góllövőjeként távozik a Premier League-ben szereplő Tottenhamtől, 435 meccsen szerzett 280 góljával.

A Német Szuperkupa-döntőben Orbán Willi csapatkapitányként volt ott az RB Leipzig kezdőjében, mely Münchenben találkozott a német rekordbajnok FC Bayern München együttesével.

A félidőben némi meglepetésre a lipcseiek már 2-0-ra vezettek, Dani Olmo duplájának köszönhetően. A spanyol támadó előbb a 3. percben, egy lecsorgó labdát az ötös bal sarka elől passzolt a bal alsóba, majd a játékrész hajrájában egy pazar lefordulás után, a kapus lába között lőtt a rövid alsóba.



A fordulást követően a bajorok még bevetették Harry Kane-t, azonban az angol sztárcsatár sem tudott segíteni; Olmo büntetőből megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját, ezzel pedig a Lipcse elhódította a Szuperkupát.

Bayern München–RB Leipzig 0–3 (Olmo 3., 44. 67. - 11-esből)
Bayern: Ulreich – Pavard (Mazraoui, a szünetben), Upamecano, De Ligt (Kim Minjae, a szünetben), Davies – Kimmich, Laimer (Coman, a szünetben), Sané, Musiala, Gnabry - Tel (Kane, 63.)

(cserék: Hülsmann, Krätzig, Goretzka, Gravenberch, Pavlovic, Kane)

Leipzig: Blaswich – Henrichs (Klostermann 85.), Simakan, Orbán, Raum – Schlager, Kampl, Simons, Dani Olmo (Forsberg, 78.) – Werner (Poulsen, 64.), Openda (Sesko, 64.)

(cserék: Zingerle, Klostermann, Lukeba, Fabio Carvalho, Forsberg, Seiwald, Novoa, Poulsen, Sesko)

Az öltözőben aztán elszabadult az ünneplés, és Benjamin Heinrichs telefonon hívta fel Szoboszlait, és erről Instagram-oldalán is beszámolt.

Liverpool vasárnap délután a Chelsea ellen kezdi meg a menetelést a Premier League-ban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató