2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

The Times: Ukrajna a végén legyőzi Oroszországot

A The Times brit lap hasábjain értekezett Mark Galeotti az orosz-ukrán háború jelenéről és jövőjéről. Galeotti egy brit történész, Oroszország-szakértő. Kezdésnek leszögezte,

UKRAJNA A VÉGÉN LEGYŐZI OROSZORSZÁGOT, DE KARÁCSONYRA SE LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK.

Szerinte ugyanis a háború mindkét fél számára egy kegyetlen darálóvá alakult, Kijevben és a Nyugaton is tudatosult, hogy egy hosszabb, új időkeretre kell berendezkedni.

Mint kifejtette, az ukránok elismerik, hogy az ellentámadás nem a terveknek megfelelően alakult, viszont ez nem jelenti azt, hogy az kudarcot vallott volna, hiszen területeket szabadítottak fel, az orosz erők pedig súlyos veszteségeket szenvedtek el.

A szakértő szerint az a probléma, hogy egyik fél sem áll készen az érdemi tárgyalásokra.

Kijev úgy gondolja, hogy jobb helyzetben lesz a tárgyalásokhoz, amint több területet felszabadított és megkezdte a Krím ostromát. Moszkva bízik abban, hogy átvészeli az idei ellentámadást, és reméli, hogy a patthelyzet miatt a Nyugat kétszer is meggondolja, hogy nyíltan támogassa-e Ukrajnát. A nyugati fegyverek miatt viszont az ukránok túlerőben vannak, Putyin pedig tétovázik, viszont Zelenszkijék ellentámadása továbbra is idegőrlően lassú.- írta a mandiner.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató