2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

A háború hozadéka: hajóakna robbant a román tengerparton

Robbanás történt hétfő reggel a Fekete-tenger romániai partja közelében, a costineşti-i védőgát térségében; áldozatok nincsenek. 

A Konstanca megyei katasztrófavédelmi felügyelőség több egysége is a helyszínen tartózkodik, a területet lezárták. A konstancai parti őrség sajtószóvivője, Andrei Ene az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, „ellenőriznek minden információt”, egyelőre nem jelenthető ki, hogy tengeri akna idézte elő a robbanást. Costineşti népszerű üdülőhelynek számít, ebben az időszakban turisták ezrei töltik ott a szabadságukat – írja a Székelyhon hírportál.

Még egy tengeri aknát láttak sodródni hétfőn a Fekete-tenger romániai partjánál, a costineşti-i gát közelében – közölte később a haditengerészet sajtóosztálya.

A mangaliai parti őrség egyik hajója rövidesen a megjelölt helyre szállítja a haditengerészet lőszermentesítéssel foglalkozó búvárait, és ha beazonosítják az aknát, semlegesítik azt – áll a tájékoztatásban. A Konstanca megyei katasztrófavédelmi felügyelőség több egysége is a helyszínen tartózkodik, a területet lezárták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató