2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Egy hónapjuk maradt Gyurcsányéknak, hogy túladjanak az Apró-villán

A DK elnöke egy interjúban azt mondta, nem a támadás miatt válnak meg a hatalmas ingatlantól, hanem mert kevesen laknak már benne. 

Nem lehet tudni, hogy a Torgyán-villa mikor talál gazdára – a Pénzcentrum vette észre, hogy meghirdették, írja a Mandiner –, mert meglehetősen drágán árulják az egykori kisgazda politikus ingatlanát. Igaz, hogy a remek helyen, a XII. kerületi Márton-hegyen található három szintes ház nagyon sok földi jóval el van látva – dupla garázs, szauna, vendégszoba, tágas, kertkapcsolatos előtér, panorámás dolgozószoba –, a 950 millió forintos eladási ár kissé soknak tűnik, különösen most, amikor kínálati piac van, a vevők vannak jobb pozícióban.

A Szemlőhegyi Apró-villa titka

Egy másik villa talán még jobban érdekli a közvéleményt. Ez a II. kerületben, a Szemlőhegyen fekszik, amely legalább olyan kellemes, exkluzív környéknek nevezhető, mint ahol Torgyán lakott. Itt húzza meg magát a 90-es évek óta Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára.



A DK elnöke és a párt európai uniós képviselője az utóbbi esztendőkben sokat volt kénytelen magyarázkodni az ingatlan miatt, hiszen a kommunista funkcionárius, Apró Antal – Dobrev Klára nagyapja – finoman fogalmazva sem tisztességes körülmények között jutott hozzá a meglehetősen impozáns épülethez. (Az Apró-villa történetéről itt írtunk nagyon részletesen.)

Talán ezért döntött úgy a politikus házaspár, hogy nagy dobra veri a házat, ezt onnan lehet tudni, hogy Gyurcsány tavaly szeptemberben a Partizán című műsorban általános elképedésre elárulta. A DK elnöke ugyan azt mondta, hogy nem amiatt döntöttek így, mert támadások érik őket, hanem mert hárman maradtak ott. „A Klára, a Marci meg én, és Klára ráadásul az idejének a felét Brüsszelben tölti. 

"Hát, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy házban, hát mi a csudát csinálunk mi ott?”

– indokolta a pártelnök, aki azt is kijelentette, hogy a tranzakcióra egy éven belül sort kerítenek. Tavaly novemberben egy árnyékkormányinfón rákérdeztek az ügyre Dobrevtől, hogy áll az ügy, akkor a politikus mindössze annyit válaszolt, hogy „sehogy” és hogy nem ez az izgalmas kérdés.

De akkor még csak két hónap telt el Gyurcsány bejelentése óta, mostanra azonban már 11, így 1 hónapjuk maradt a villa eladására. Ezért a Mandiner megkérdezte a DK sajtóosztályát és a párt elnökét is, hol tartanak az üzlet nyélbeütésével, de eddig nem válaszoltak a kérdésre.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató