2024. május 13. - Imola, Szervác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon20°11°

Wall Street Journal: Ketyeg Ukrajna bombája

Fennáll a veszélye, hogy a szavazók beleunnak a háborúba, és egyre kevésbé akarják majd támogatni Ukrajnát, még ha Kijev nyugati szövetségesei elszántan ki is tartanak a támogatás mellett, az óra akkor is ketyeg Ukrajnának – írja az amerikai lap.

Nyugati politikusok találgatásokba kezdtek Kijev előkészületeiről egy esetleges jövő tavaszi offenzívára – írja a Wall Street Journal, amit a Mandiner szemlézett.

Az amerikai lap szerint az ukrán ellentámadás tavaszi indításakor még abban reménykedtek a szövetségesek, hogy Ukrajna a tavalyi évhez hasonlóan sikeres lesz a területek visszafoglalásában, ám az aláaknázott terepen még a nyugati tankokkal és harcjárművekkel sem tudnak átütő sikert aratni.

A lap szerint a nyugati katonai stratégák és politikusok máris egy esetleges 2024 tavaszán esedékes ukrán offenzíván gondolkodnak, viszont van egy másik probléma is: Fennáll a veszélye, hogy a nyugati országok szavazói beleunnak a háborúba, és egyre kevésbé akarják majd támogatni Ukrajnát”.

Még akkor is, ha Kijev szövetségesei egyébként elszántan ki is tartanak a támogatás mellett, „az óra ketyeg” Ukrajna számára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató