2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Gorka Sebestyén: Orbán hozzáállása a háborúhoz gusztustalan

A Biden-adminisztráció politikáját idiótának, Putyint pedig hidegvérű gyilkosnak nevezte Trump egykori tanácsadója.

Donald Trump volt amerikai elnök korábbi magyar származású tanácsadója, Gorka Sebestyén a Válasz Online-nak adott interjút, amelyben arról beszélt, ha Trump maradt volna az USA elnöke, nem tört volna ki a háború.

Vlagyimir Putyint hidegvérű gyilkosnak nevezte, Orbán Viktorról pedig azt mondta, gusztustalan politikát folytat – szemlézi az interjút a Mandiner.

„Amikor George W. Bush volt hatalmon, Oroszország lerohanta Grúziát. Amikor Obama, Putyin megkaparintotta a Krímet. És most, amikor a szenilis Biden foglalja el az ovális irodát, Oroszország ismét megtámadta Ukrajnát. 2008 óta csak abban a négyévnyi békeidőben nem indított támadást Moszkva a szomszédai ellen, amikor a főnököm volt az elnök. Putyin fél Trump elnök úrtól. Még szép, hogy nem tört volna ki a háború, ha ő ül a Fehér Házban”

– mondta az interjúban.

Szerinte Putyinban nincs öngyilkos hajlam, ezért nem fog nukleáris fegyvert bevetni. Orbán Viktor háborús politikájáról pedig úgy nyilatkozott: „erkölcsi korrupció, melyet a marxista elvek okoztak Magyarország lelkében”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató