2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

Libanon, Kuvait és Pakisztán után Algériában is betiltották az új Barbie filmet

Algériában sem játsszák többé a Barbie című amerikai filmet. A hivatalos indoklás szerint azért szakították meg forgalmazását, mert a produkció "a homoszexualitást és egyéb nyugati devianciákat reklámoz", amelyek nem egyeztethetők össze Algéria vallási és kulturális értékeivel - közölte a 24H algériai hírportál hétfőn.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott, a mozikban július 21-től forgalmazott Barbie eddigi globális bevétele már átlépte az egymilliárd dollárt (353 milliárd forintot).

Algériában hetekkel ezelőtt kezdték vetíteni a filmet, az ország kulturális minisztériuma azonban a tartalmuk miatt felülbírálhatja forgalmazást és betilthat filmeket. Kuvaitban és Libanonban, valamint egy pakisztáni tartományban már betiltották Greta Gerwig filmjét.

Kuvaitban ezt a közerkölcsök védelmével magyarázták, Libanonban pedig a homoszexualitás népszerűsítését rótták fel a produkciónak. A pakisztáni Pandzsábban "kifogásolható tartalmakra" hivatkozva akadályozták meg a film vetítését - írja az MTI.

Vietnam azért nem engedélyezte a vígjáték forgalmazását, mert olyan térkép szerepel benne, amely szerinte a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató