2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Csoportos nemi erőszak miatt hat turistát tartóztattak le Spanyolországban

Egy fiatal brit nő csoportos megerőszakolása miatt öt francia és egy svájci turistát tartóztattak le Spanyolországban.

A spanyol polgári rendőrség szerdán közölte, hogy letartóztatott öt francia és egy svájci turistát, akik állítólag megerőszakoltak egy 18 éves brit nőt Mallorca szigetén – írja az Associated Press.

A nemi erőszak hétfőn kora reggel történhetett Magalufban, a fiatal turisták körében igen népszerű Calvia városában, egy turistalátványosságban.

A RENDŐRSÉG KÖZÖLTE, HOGY LEGALÁBB AZ EGYIK GYANÚSÍTOTT TELEFONJÁN VIDEOKLIPEK VANNAK AZ ÁLLÍTÓLAGOS NEMI ERŐSZAKRÓL.

A mallorcai rendőrség sajtóosztálya idézte az áldozat vallomását, amely szerint hétfő este találkozott a feltételezett erőszaktevőkkel, majd később az egyik gyanúsított szállodai szobájába ment, ahol állítólag hatan szexuálisan bántalmazták.

A polgárőrség azután jelent meg a szállodánál, hogy telefonhívást kapott a szálloda biztonsági személyzetétől, akik a fiatal nőt kétségbeesetten sírva találták. A rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette a gyanúsítottakat. Az áldozatot azonnal orvosi ellátásban és tanácsadásban részesítették.

Bár a gyanúsítottakat börtönben tartják fogva, hivatalosan még egyikük ellen sem emeltek vádat, mivel a nyomozás még tart. Sem a személyazonosságukról, sem az áldozatról nem közöltek részleteket.

A CSOPORTOS NEMI ERŐSZAK SÚLYOSBÍTÓ KÖRÜLMÉNYNEK SZÁMÍT, AMIÉRT AKÁR 15 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉST IS KISZABHATNAK SPANYOLORSZÁGBAN.

Az elmúlt években több csoportos nemi erőszakos eset is sokkolta az országot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató