2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Dúró: valódi alkotmányt a jelenlegi Szájer-féle, egy párt érdekeit szolgáló Alaptörvény helyett!

A Mi Hazánk alelnöke a Twitteren követelőzik.

Dúró Dóra az alábbiakat írja:

Magyarország évtizedek óta alkotmányos válságban van. 

A Szent Korona-tanra épülő történeti alkotmányt felváltó sztálini alkotmány, az 1949. évi XX. törvény, a Magyar Népköztársaság Alkotmánya valójában az 1936-os Sztálin-féle szovjet alaptörvény fordítása volt. 

Az elsikkasztott rendszerváltást kitűnően jelképezve, 1989-90-ben csupán ezt a sztálini alkotmányt módosítgatták, de lényegében 2012. január 1-ig érvényben hagyták. Az ekkor életbe lépő új Alaptörvény, amelynek a szövegét az azóta erkölcsileg megbukott Szájer József vezetésével írták, azonban csupán egy politikai párt, a Fidesz által megírt és elfogadott alaptörvény, amelynek (különösen a preambulumot követő rendelkező részének) nincs köze a történelmi alkotmányunkhoz.

A Mi Hazánk Mozgalom széles körű és alapos társadalmi egyeztetést kíván a Szent Korona-tanra épülő történelmi alkotmányunk helyreállítása érdekében, amelyhez egy, az egész nemzetet képviselő alkotmányozó nemzetgyűlésen megalkotott és elfogadott alaptörvény szükséges, a jelenlegi Szájer-féle, egy párt érdekeit szolgáló Alaptörvény helyett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató