2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Kamu Geri 6 milliárdot követel Lázár Jánostól az autómentes Lánchídra

Arra kéri az építési és közlekedési minisztert a főpolgármester, hogy vegye figyelembe a budapestiek döntését: "legyen autómentes a Lánchíd". Az alkalmatlan főpolgármester leírta, arra a 6 milliárd forintra is igényt tart Budapest, amit "megígért" neki a kormány.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere levélben kéri Lázár Jánost, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetőjét, hogy juttassa el a fővárosnak a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintos hozzájárulást. Emellett vegye figyelembe a budapestiek akaratát, és állítsa vissza a Lánchídon az átadás előtti forgalmi rendet, azaz: maradjon autómentes, legyen csak a közösségi közlekedésé a híd.

Jegyezzük meg: ezt nem akarták a budapestiek, max. a főváros kamu felméréséből derült ki, amire kb. 135 000 budapesti szavazott Karácsonyék lakógyűlésén. Budapesten 1.8 millióan élnek...

Karácsony Gergely már nem először ír levelet a témában, június végén Orbán Viktornak üzent, azt írta, nem átall fizetési felszólítást küldeni Lázár Jánosnak, ha nem fizeti ki a beígért 6 milliárd forintot.

Jegyezzük azt is meg, hogy a 6 milliárd az autósforgalom visszaállítása esetén járna a fővárosnak, így nem.

A főpolgármester Facebookon posztolta az írást, amelyet hivatalos úton is eljuttatott a miniszternek. 

Karácsony arra is kéri Lázárt, hogy tegyen eleget a kormányzati ígéretnek, miszerint 6 milliárd forinttal hozzájárul a Lánchíd felújításához a kormány.

A hatmilliárd forintos támogatás elmaradásáról már tavaly decemberben írtunk, amit Karácsony annak ellenére kér, hogy a kormányzattal kötött megállapodás része volt, hogy a beruházás megkezdésétől számított másfél éven belül újra tudják az autósok használni azt. 

A főpolgármester Facebook-posztjában azt írja: „Bízom benne, hogy ezáltal lezárul egy méltatlan vita a Lánchídra megállapodott kormányzati hozzájárulás kapcsán, és közösen lehetünk büszkék arra, hogy a 150 éves Budapest és egyben Magyarország történelmi szimbóluma megújult.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató