2024. május 12. - Pongrác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon19°13°

Medvegyev: a Nyugat profitál az ukrán válságból, ezért nem akar békét

A Nyugat nem érdekelt az ukrajnai békéről szóló tárgyalásokban, mert minél több pénzt akar szerezni a katonai-ipari komplexumának – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a médiának.



“Az olyan spekulációik, miszerint megérett az idő arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek és béketárgyalásokat kezdjenek, csupán azt mutatják, hogy mennyire ravaszak. Egyáltalán nem akarják ezt. A hadi lendkereket akarják pörgetni, hogy pénzt keressenek a költségvetésükbe” – mondta Medvegyev az Armija-2023 Fórumon tett látogatása során.

Emlékeztetett arra, hogy az orosz katonák nagyon sikeresen égetik a nyugatról szállított felszereléseket, és ezt továbbra is folytatni fogják.

A VESZTESÉGEK TÜKRÉBEN A NYUGAT IDŐSZAKOSAN ÚJRAINDÍTJA A SPEKULÁCIÓKAT, HOGY VISSZA KELL TÉRNI A TÁRGYALÓASZTALHOZ, HOGY KOMPROMISSZUMOKAT TALÁLJUNK – MONDTA MEDVEGYEV.

“De szem előtt kell tartanunk, hogy ez csak egy része a történetnek, a másik része pedig az, hogy az amerikai és az európai hadiipari komplexum ezen keres pénzt. És ez egy olyan lehetőség számukra, hogy mamutprofitra tegyenek szert azáltal, hogy felszerelésüket Ukrajnába szállítják. Pénzt keresnek ezen a háborún” – magyarázta Medvegyev.

Az orosz erők által a különleges művelet során lefoglalt fegyverek kiállításán tett látogatása során számos nyugati gyártmányú gránátvetőt, páncéltörő rendszert és kézifegyvert vett szemügyre. Megmutattak neki egy amerikai gyártmányú M777-es tüzérségi rendszert, Hummer páncélozott járműveket és nyugati kommunikációs berendezéseket is.

A kiállításon, ahol a zsákmányolt páncélozott járművek láthatók, Medvegyevnek ukrán T-64BV és T-72AG harckocsikat, egy svéd CV90-40 harcjárművet, valamint egy Triton páncélozott járművet és egy Hollandiában korszerűsített amerikai M113 páncélozott járművet mutattak. Ugyanezen a kiállításon Medvegyev látott egy elégett ausztrál Bushmaster páncélozott járművet, egy francia AMX-10RCR kerekes harckocsit, valamint brit Husky, Mastiff és AT105 Saxon harcjárműveket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató