2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Letartóztatták az ejtőernyőst, aki felszökött, majd leugrott az Eiffel-toronyról

Egy férfi, akit az AFP tapasztalt hegymászóként ír le, hajnali 5 óra előtt valamivel bejutott az Eiffel-torony elkerített területére, és felmászott a toronyra.

Az őrök kiszúrták ugyan, de így is fel tudott jutni a 330 méteres torony tetejére, de legalábbis annak közelébe, mielőtt bárki megállíthatta volna, majd ejtőernyőjével a hátán a mélybe vetette magát.

A férfi egy közeli stadion területén landolt, ahol a rendőrök letartóztatták mások testi épségének veszélyeztetéséért, és vádat emeltek ellene.

A torony üzemeltetője az incidens után közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy az ilyen akciók veszélyeztetik a toronyban és annak környékén dolgozók testi épségét.

A tornyot az eset miatt csak valamivel az egyébként megszokott 9 óra után tudták megnyitni a turisták előtt. Évente közel 6 millió ember látogatja meg az épületet.

Sűrű hetei van amúgy az Eiffelnek, múlt héten két bombariadó is volt a toronyban, hétfőn két másnapos amerikai turistát találtak az egyik szinten, akik kicselezték a biztonságiakat előző este, hogy ott éjszakázhassanak.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató