2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Herczeg Zoltán: „Nem érzem magam bűnözőnek, láttam bent bűnözőket, azok nem így néznek ki”

Herczeg, az Orbánfóbiás, drogos, balliberális megmondóember 180 napot töltött letartóztatásban tavaly október 21-e óta, amikor kábítószer-kereskedelem gyanújával elfogták. Miután elengedték, házi őrizetbe került, nyomkövetőt kell viselnie. Csak heti két órára hagyhatja csak el a lakását. Ügyében ma várható változás, lakhelyelhagyásra változtathatják a házi őrizetet.

Ez a film belülről nem olyan vidám, mint kívülről

– mondta Herczeg Zoltán a Reggeliben korábban elhangzott, börtönfilmekről szóló beszélgetésre utalva. 

Utcáról kerültem be egy perc alatt – fogalmazott. A letartóztatás felső határa három év, ezt a bizonytalanságot nehéz kezelni. 
 
Amikor már megvan az ítélet, akkor az elítélt dönti el, hogyan akarja letölteni. A börtönben számba vette az életét, azon gondolkodott, mit hol rontott el, de nem tartja magát bűnözőnek: „nem érzem magam bűnözőnek, láttam bent bűnözőket, azok nem így néznek ki”.

A drogos divattervező másképp látja: Én egy balfék vagyok, aki hülyeséget csinált.

Spirituális embernek vallja magát, és azt mondja, "nem azért volt börtönben, amiért gyanúsítják", hanem azokért a vétkeiért, amiket a civil életében követett el emberek ellen. Szerinte megbűnhődött ezekért a vétkekért, és mindent el fog követni, hogy ne kerüljön vissza.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató