2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

Jutalomban részesítették a rendőröket, akik megállították az M2-esen száguldozó sofőrt

Dicséretben és jutalomban részesítette Pest vármegye rendőrfőkapitánya Büki Renáta és Gál Zsombor őrmestert, akik augusztus elején megállították az ámokfutó autóst, aki 200 km/órás sebességgel száguldott az egyenruhások elől.

A váci rendőrök augusztus 1-jén a településen szúrták ki az általuk már jól ismert férfit, tudták, nincs jogosítványa. Meg akarták állítani, de a sofőr padlógázon menekült, rendőreink azonban megálljt parancsoltak neki.

A száguldozó sofőr már Vácon, a 2-es úton sem engedelmeskedett, amikor a rendőrök próbálták megállítani: gázt adott, majd továbbhajtott. Ezután az M2-es autóúton újabb rendőrrel találkozott, mégpedig Dunakeszinél: őt a leállósávon próbálta megelőzni, de nem járt sikerrel: összeütközött a járőrkocsival, majd a beton elválasztófalnak csapódott. A karambol következtében az ámokfutó autójának kitört az egyik hátsó kereke, de még ezután is megpróbált elhajtani a helyszínről. A rendőrök végül sikeresen megállították, fegyvert fogtak rá, majd kihúzták a kocsiból.

A reagálóképességből és helyzetfelismerésből kiválóra vizsgázott rendőröket Lauda Zoltán dandártábornok 2023. augusztus 16-án méltatta, intézkedésükért az általa irányított egység minden tagja nevében köszönetét fejezte ki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató