2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A magyarokat járuléklesőnek nevező Geszti Péter maga se arra használta a katát, amire kitalálták

Arra azonban elfelejtett kitérni, hogy tavaly bezárta egy katás cégét, miközben jelentős osztalékot vett ki a feleségével.

Geszti Péter a Szemlélek című podcast vendége volt. Kifejtette benne, hogy a magyarok ahhoz szoktak hozzá, hogy majd az állam ad, majd valahogy megoldja.

Mindenki azt lesi, hogyan lehet valahonnan lecsípni a közös adóösszegekből valamit, amihez kiskapukat keresünk”

– fogalmazott.

Geszti a podcastban kijelentette azt is, hogy a magyaroknak többet kéne művelődniük, aki pedig nem szeret olvasni, az járjon színházba.

Az Origo emellé kikutatta, Geszti a sok tízmilliós nyereséget elkönyvelő cégei dacára katás vállalkozást működtetett. Mint ismeretes, a kedvezményes kata adónemet az állam kifejezetten a kis jövedelmű szolgáltatók megsegítése érdekében hozta létre és a nagy jövedelmű vállalkozók visszaélései miatt volt kénytelen módosítani.

Az Origo szerint Geszti Péter és feleségéhez köthető cégadatokból kiderül, hogy a 2021-es év eredménye után jelentős osztalékot vettek ki. Egyik cégük, a Grund Kommunikációs Kft. 2021-es adózott eredménye 42 millió forint volt.

Mellesleg pedig a NAV elődje, az APEH feketelistáján az egykoron Gesztihez köthető Akció Reklámügynökség Kft. a 16. helyen szerepelt a 180 napot meghaladó 100 millió forint feletti tartozással rendelkező cégek között.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató