2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Kiraboltak egy német bankot – magyar elkövetőre gyanakodnak

Ötezer eurót – mintegy kétmillió forintot – vitt el az akció során.

A bajor rendőrség szerint magyar lehetett az a bankrabló, aki hat hete rabolt ki pisztollyal a kezében egy kisvárosi bankfiókot Passau környékén – olvasható az Origón.

Mi történt?

Ruhstorfban támadott rá fegyverrel egy férfi az ottani Sparkasse alkalmazottjára, és ötezer eurót – mintegy kétmillió forintot – vitt el az akció során. 

Ki lehet az elkövető?

A helyi rendőrség szerint az akcentusa alapján a rabló magyar vagy erdélyi, vagy felvidéki lehetett, és a rendőrök az elrabolt pénz felét ajánlották fel annak, aki segít beazonosítani a férfit, és annak tartózkodási helyét.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség szerint a rabló tudhatta, kifigyelhette, hogy a bankban ilyenkor már nincs ügyfél, záráshoz készülnek a kétszemélyes kis bank alkalmazottai. A pénztárgép előtt megállt, nadrágjából előhúzott egy ezüstszínű pisztolyt, és

tört németséggel azt mondta : Bankrablás! Majd a pénzzel távozott.

A rendőrség szerint körülbelül két utcányit futott, ott nyoma veszett, beszállhatott egy autóba. Az ügy végére azonban nem került pont, mert nem tudták azonosítani sem a járművet, sem a rablót, hiába indult felkutatására a rendőrség helikopterrel. 

Hol tart az ügy?

A bajor rendőrség nyomozói már többször kihallgatták az akció áldozataként jelenlevő bankárokat. Eddig nem sikerült nyomra találni ezért most a magyar lakosság segítségét is kérik, hátha valaki felismeri az elkövetőt. 

A sértetteket nyelvész szakértő is kihallgatta, aki szerint a férfi nagy valószínűséggel magyar anyanyelvű. 

A körözvény szerint a rendőrség 3000 eurót kínál adómentesen az informátornak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató