2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Országos rekorddal jutott a férfi 400 méter elődöntőjébe Molnár Attila

Molnár Attila 44.84 másodperces országos csúccsal bejutott az elődöntőbe férfi 400 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap.

Az idén már 44.98-as magyar rekordot elért versenyző az első futamba kapott besorolást, többek között az olimpiai bajnok bahamai Steven Gardiner mellé. A futamokból az első három jutott az elődöntőbe, hozzájuk csatlakozhatott még a további hat legjobb időt felmutató induló.

Molnár Attila már bemutatkozott a vb-n, szombaton ő volt az országos rekorddal 11. helyezett 4x400-as vegyes váltó első embere és kiváló futást produkált, elsőként adta tovább a váltóbotot.

Az FTC sprintere a kilences pályán kapta az előfutamban és a célegyenesbe fordulva nagyot kellett hajráznia, hogy továbbjutó helyen végezzen. Ezt meg is tette és az utolsó métereken a mellette futó dél-afrikai Zakithi Nenét megelőzve harmadikként dobta be magát a célba 44.84 mp-es eredménnyel.

"A vb előtt egy nappal országos csúcsot vártam magamtól, aztán a váltó után tisztes helytállást, végül lett belőle egy országos csúcs" - nyilatkozott Molnár Attila. Hozzátette, az utolsó 50 méterről nincs emléke.

A közönség biztatásáról azt mondta, azt "muszáj meghálálni".

"Nem lehet szavakba önteni, amit a szurkolás jelent. Kapok egy lökést, nem vagyok egyedül a bemutatásnál" - fogalmazott. Kiemelte, eddig mindkét futása a vb-n jobban sikerült, mint várta.


"Nagyon a határán vagyok annak, amit tudok, de az elődöntőben nagyon szeretnék egy újabb országos csúcsot futni" - hangsúlyozta.

Molnár Attila a hétfőn 19.33 órakor kezdődő elődöntőben áll legközelebb rajthoz.

 

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató