2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Valaki felgyújtott egy ünnepi színpadot Kiskunlacházán

A lángokat a ráckevei tűzoltók oltották el.

Augusztus 19-én, reggel 4 óra tájékán arról tájékoztatták a ráckevei tűzoltókat, hogy a szomszédos Kiskunlacháza Duna-partján lángokban áll egy színpad. Mikor a tűzoltók a helyszínre értek, látták, hogy nem csupán a színpad, de annak előtere is ég, illetve a közvetlenül mellette fekvő sátor is megsérült. A lángokat végül sikeresen eloltották.

A város polgármestere, Répás József megdöbbent az eseten. Kiskunlacháza oldalán a következő felütéssel közölt írást:

2023. Magyarország, Kiskunlacháza. Valaki, vagy valakik úgy döntöttek így oldják meg a problémát...”

Mint írta, az első dolog, ami megfordult a fejében, az az volt, nem hiszi el, hogy a 21. században újra kell élni a barbarizmus korát, „pedig nem kellene, hogy ez visszajöjjön”.

Lehetnek különböző vélemények, eltérő nézetek, miért is ne, de a pusztítás, az nem fér bele – fogalmazott, majd feltette a következő kérdést: „Belegondolt az elkövető abba, hogy mi történik, ha a tűz nem áll meg a színpad szélénél? Szárazabb időszakban akár az egész part az élővilágával együtt a tűz martaléka lehetett volna. Mi lesz a következő? Ha rosszkor nyírja a füvet, akkor megverem, ha száguldozik az utcában, felgyújtom az autóját?”

Répás arról tájékoztatott, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem a vizsgálatot és a nyomozást megkezdte; továbbá bízik abban, hogy hamarosan eredményt tudnak felmutatni, és az elkövetők megkapják méltó büntetésüket.

Bejegyzését azzal zárta a polgármester, évekig mást se hallott, csak azt, hogy régen mekkora élet volt a Duna partján. „Azóta rendbe tettük a partot, fejlesztések indultak, s hamarosan indul a csónakház építése is, ami beindítaná a sportot és a turizmust,

de vannak, akiknek már ezt sem tetszik.”

Épp ezért leszögezte, kialakítás alatt van a parti rendezvények működési rendjének szabályozása, s ezzel kapcsolatban augusztus 25-én 17 órakor egy közös beszélgetésre vár mindenkit – támogatókat és ellenzőket egyaránt.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató