2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Az USA-ban már azt találgatják, hogy mennyi idő alatt lövik majd le az F-16-osokat az oroszok

Scott Ritter volt amerikai hírszerző és az ENSZ ellenőre az X közösségi hálózaton (korábban Twitter) azt mondta, hogy az Ukrajnának átadott összes F-16-os vadászgépet egy hónapon belül Oroszország lelőheti – írja a Gazeta.
Megjegyezte azt is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 400 ezer ukrán katonát áldozott fel a konfliktus során.

“Ez a biztonság illúziója, amelyet ugyanazok az emberek erőltetnek, akik arra kényszerítették, hogy több mint 400 ezer ukrán embert áldozzon fel a regionális relevanciáért folytatott sikertelen NATO-játszmában. Szégyelljék magukat, amiért ezt megengedték” – jegyezte meg Ritter.

A volt hírszerző tiszt emellett rámutatott, hogy az F-16-osok, amelyeket Hollandia és Dánia átad Kijevnek, az Egyesült Államok és a NATO szabványai szerint öregek és nem biztonságosak. Ritter szerint a 42 gépből csak 24 képes a levegőbe emelkedni.

Ezt megelőzően Scott Ritter azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus a végéhez közeledik, mivel az Ukrán Fegyveres Erők katonái elvesztették harci potenciáljukat. Véleménye szerint az ukrán erők a nyár végén, ősz elején veszíti el teljes harci hatékonyságát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató