2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Egy fiatal mentős szétvert egy rohamkocsit

Videó készült arról, ahogy egy mentőállomás udvarán egy mentős szétver egy több mint húszmillió forint értékű rohamkocsit, írja a Blikk. A rongálást az állomás dolgozói vették videóra, miközben hallható, amint többen buzdítják a kollégájukat.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál megerősítette, hogy nem megrendezett felvételről van szó. Mint mondta, több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították.

A példátlan cselekedet nemcsak értelmetlen és megbotránkoztató volt, hanem a balesethez kapcsolódó eljárást és a biztosítási ügyintézést is megnehezítette, ezért azonnal munkáltatói vizsgálat indult
– hangsúlyozta. Hozzátette: a fegyelmi eljárás eredményeként a rongálásban részt vevő mentők munkaviszonyát a szolgálat azonnali hatállyal megszüntette, elbocsátották őket, de az általuk okozott kárt így is meg kell téríteniük.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató