2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Orbán Viktorral nyit pénteken a Tranzit

Pénteken kezdődik és négy napon át tart a jobboldal nyári balatoni szabadegyeteme, a Tranzit. Az idei rendezvény jelmondata, “Szenvedélyünk Magyarország”. Orbán Viktor miniszterelnök itt, Tihanyban nyitja meg a politikai szezont. A kormányfővel az ország előtt álló feladatokról beszélgetnek majd.

Az eseményt élőben lehet majd követni 17:30-tól a Tranzit Facebook oldalán. 

A Tarnzitot szokás szerint augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg. Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Origonak adott interjúban a minap azt mondta, az adja a nyári Tranzit erejét, hogy nincs olyan, az ország helyzetével és jövőjével kapcsolatos súlyponti kérdés, amelyet ne vitatnánk meg ezekben a napokban.

Leszögezte: gyakorlatilag nincs a parlamenten kívül olyan hely, ahol ennyi vitára kerülne sor a kormánypárti és ellenzéki politikusok között.

Ez egy olyan speciális fesztivál, ahol nem a szórakozáson van a fő hangsúly, hanem a gondolatokon és a párbeszéden.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb 2012-ben, azaz tizenegy éve lépett fel a Tranziton. Az ellenzéki sajtó azóta méltatlankodik, hogy hétfőn bejelntették a pénteki “sztárvendéget”, az ellenzéki sajtó viszont nem kapott meghívást és így nem tudja a helyszínről tudósítani a kormányfő gondolatait.

A Tranzit honlapján egyébként a négy napos esemény teljes programja már elérhető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató