2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Donáth: A Momentum nem adja fel

A Momentum hazaárulójs posztolt a Facebookon.

„Nem fáradtunk el az oktatási válság megoldásáért folytatott küzdelemben. Mindjárt kezdődik a tanév, és most jövünk csak bele igazán.

Amikor a kormány által a pedagóguszakszervezetek "ellensúlyozására" létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is komoly kritikával illeti az oktatás helyzetét, akkor tudhatjuk, hogy a baj még annál is sokkal nagyobb, mint gondoltuk.

Az NPK elnöke az oktatási tárcával szembemenve elismeri, hogy a tanárhiány egyre drámaibb, és ezres nagyságrendben várhatók felmondások szeptember végéig a státusztörvény hatására.

Horváth Péter szerint az is problematikus, hogy még mindig nem hirdették ki a státusztörvény végrehajtási rendeletét, melyre a több mint egy hónapja életbe lépett jogszabály számos helyen hivatkozik.

Mindjárt kezdődik a tanév, az oktatás pedig a korábbiaknál is mélyebb válságba süllyed. Mindez a kormány tudatos rombolásának eredménye: minden szakmai szervezet kérését, javaslatát és tiltakozását figyelmen kívül hagyták, és évek óta az ellenkező irányba vezetnek az autópályán.

Ha esetleg azt gondolták volna, hogy elfáradtunk az ellenállásban, ezúton jelezném: a Momentum nem adja fel. Nyár eleje óta több tízezer aláírást gyűjtöttünk az Európai Bizottságnak küldött indítványomhoz, melyben arra kérem a Bizottságot, hogy az EU-s pénzekért cserébe várja el az oktatás alapvető reformját a magyar kormánytól.

Ősszel kezdődik az új ülésszak az Európai Parlamentben, és a Bizottág is visszatér nyári szünetéről. Mi pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy Európával közösen rákényszerítsük a kormányt az oktatás válságának megoldására.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató