2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kínai elnök: A dél-afrikai csúcstalálkozó fontos mérföldkő lesz a szövetség történetében

A BRICS-tagországok vezetőinek dél-afrikai találkozója fontos mérföldkő lesz a szövetség történetében, és erősíteni fogja a fejlődő országok közötti szolidaritást – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök, amikor megérkezett Dél-Afrikába, ahol a XV. BRICS-csúcstalálkozót tartják.



“Hiszem, hogy a társulás tagországai vezetőinek csúcstalálkozója fontos mérföldkő lesz a BRICS-mechanizmus fejlődésének történetében, hogy még magasabb szintre erősíti a fejlődő országok közötti összetartást és együttműködést” – idézte Hszi Csin-pinget a kínai külügyminisztérium honlapja.

A kínai elnök rámutatott, hogy kész az afrikai államok legfelsőbb hatalmi szintjével is együttműködni “a közös fejlődés és a világbéke megerősítése érdekében”.

A KÍNAI ELNÖK MEGJEGYEZTE, HOGY A BRICS HOZZÁJÁRUL A GLOBÁLIS GAZDASÁGI FEJLŐDÉSHEZ.

Hszi szerint a szövetség tagjai “konstruktív erővé váltak, amely optimalizálja a globális kormányzást és elősegíti a nemzetközi kapcsolatok demokratizálódását”.



A BRICS-hez Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika tartozik. A szövetség csúcstalálkozóját augusztus 22-24. között tartják Dél-Afrikában, Johannesburgban. Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül vesz részt rajta. Oroszországot személyesen Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli majd.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató