2023. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon-4°

Scholz: a pokol bukott angyalai azok, akik kritizálják a fegyverszállításokat Ukrajnának

Megint kifütyülték a német kancellárt egy pártrendezvényen.

Olaf Scholz német kancellár azzal vádolta a Németország által Ukrajnának nyújtott katonai segélyeket bírálókat, hogy Oroszország kezére játszanak. A megjegyzéseket arra reagálva tette, hogy péntek este a müncheni ikonikus Marienplatz téren tartott kampánybeszéde során a tömeg kifütyülte – írta az Express.at-ra hivatkozva a mandiner.hu.

A tömeg többek között „háborús uszító”, „vesztes” és „hazug” jelzőkkel illette Scholzot.

A kancellár erre úgy válaszolt, hogy a „jobboldali populisták” „borús jövőt” jelentenek Németország számára. Scholz szerint azok, akik a német fegyverszállítások leállítását követelik Ukrajnának, nem „békegalambok”, hanem „bukott angyalok a pokolból”, mert végül egy „háborús uszítónak adnak igazat” – ezzel nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalt.  A kancellár kiállt azon döntése mellett, miszerint fegyvereket szállítanak Kijevnek, hozzátette, a döntést alaposan megfontolták.

Nem ez az első eset, amikor a kancellárt kifütyülték, hasonló jelenetek játszódtak le a múlt heti frankfurti és neurupini rendezvényein, ahol a kritikusok az éghajlat-politikáját vették célba a kancellárnak. Júniusban pedig Falkensee városában rendezett „európai fesztiválon” fütyülték ki, amelyet saját SPD pártja szervezett. Akkor a résztvevők egy része „árulónak” és „háborús uszítónak” nevezte a kancellárt, miközben mielőbbi békét követeltek. 

A Bild szombaton közzétett új közvélemény-kutatásának eredményei szerint pedig a megkérdezettek 64 százaléka szeretné, ha a Scholz vezette szociáldemokraták, a Szabad Demokraták és a Zöldek alkotta „közlekedési lámpa” koalíciós kormányt. Mindössze 22 százalékuk fejezte ki elégedettségét azzal, ahogyan Németországot jelenleg kormányozzák, a megkérdezett németek 70 százaléka elégedetlen Scholz személyével.


(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató