2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Több mint 43 tonna szemetet hagytak az emberek Budapest utcáin az augusztus 20-i tűzijáték után

Egy közepes fővárosi kerület napi hulladéktermelése jött össze pár óra alatt, és felejtődött ott a rakpartokon, hidakon, közterületeken.

Egy közepes budapesti kerületben keletkező teljes napi hulladékmennyiséget – több mint 43 tonnát – szedtek össze és szállítottak el a Budapesti Közművek munkatársai a tűzijátékot követően.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte kedden, hogy a tűzijáték végén nagyjából száz munkatársuk kézi erővel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és a pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó fővárosi területeket, valamint összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött hulladékot.

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Köztisztasági és Hulladékgazdálkodási Divíziók munkatársai az augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódó rendezvényeken és a tűzijátékot követően több mint 43 tonna többlethulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el ártalmatlanításra.

Ebben a mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét – tették hozzá. Az elszállított hulladék túlnyomó részét energetikai úton hasznosították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben – írták, arra utalva ezzel, hogy elégették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató