2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Ukrán felderítő hajót lőtt szét egy orosz vadászgép a Fekete-tengeren

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy egy orosz harci repülőgép megsemmisített egy ukrán felderítő hajót a Fekete-tengeren. Az Aljazeera szerint a hajó orosz gázkitermelő létesítmények közelében haladt, 

amikor egy Szuhoj Szu-30-as vadászgép megtámadta. 

„Ma este a Fekete-tengeri Flotta Szu-30cm-es haditengerészeti repülőgépének legénysége megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők egyik felderítő hajóját a Fekete-tengeren lévő orosz gázkitermelő létesítmények területén” – közölte a minisztérium a Telegramon. 

Egyre gyakoribb tengeri támadások

A portálon emlékeztetnek: Orosz tisztviselők az elmúlt hetekben azt nyilatkozták, hogy több ukrán tengeri dróntámadást is meghiúsítottak a Fekete-tengeren. A tengeri – mindkét oldalról érkező – támadások azóta fokozódtak, hogy Oroszország kilépett abból a megállapodásból, amely lehetővé tette az ukrán gabona biztonságos exportját a hajózási csomóponton keresztül.

A hónap elején ukrán tengeri drónok támadták meg a Fekete-tengeren található Novorosszijszk kulcsfontosságú orosz kikötőt, megrongálva egy hadihajót, és ez volt az első alkalom, hogy a 18 hónapja tartó háborúban célpontként egy orosz kereskedelmi kikötő is célba került.- írta a mandiner.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató