2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Egymillió dollár csurrant a hazai prostituáltak és az LMBTQ-közösség jogvédőinek

Soros György alapítványai az elmúlt öt évben csaknem egymillió dollárral támogatták a prostituáltakat és az LMBTQ-közösség tagjait segítő NGO-kat is Magyarországon – derül ki az Átlátszó összeállításából.

Az LMBTQ-jogvédelemmel foglalkozó Háttér Társaság több fronton is meghálálta ezt a támogatást, külföldön és belföldön is folyamatosan szervezkednek a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, karöltve a balliberális erőkkel. 

A Soros-szervezetek támogatását élvező Háttér Társaság a szexuális kisebbségek európai szervezeteit összefogó ILGA-Eu­rope-pal azon dolgozott, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indítson a gyermekvédelmi törvény miatt. 

Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd–Zöldek szóvivője, Barabás Richárd ehhez kapcsolódva egyenesen kijelentette: a magyar kormány gyűlöletkampányt folytat az LMBTQ-emberek ellen, amit nem szabad megengedni.

A Párbeszédhez hasonlóan a Momentum politikusai is a gyermekvédelmi törvény elleni fellépést sürgetik. A Momentum két EP-képviselője, Donáth Anna és Cseh Katalin videóüzenetben kérte a támogatóit, hogy „mondjanak nemet a gyűlöletre” és írják alá azt a petíciót, amelyben a jogszabály eltörlését követelik.

A hazai LMBTQ-szervezetek szintén kivették a részüket a nyomásgyakorlásból. A „civilek” az első naptól kezdve rendkívül intenzív kampányt folytattak, amelyben Magyarországról a Háttér Társaság és a Budapest Pride vett részt. A szexuális kisebbségek európai szervezeteit összefogó ILGA-Eu­rope pontról pontra beismerte, hogy a Soros-féle szervezetek támogatását élvező Háttér Társasággal együtt nagy energiát fektettek a tagállamokkal való együttműködésbe, hogy pontos tájékoztatást adjanak nekik a törvényről és annak értékeléséről, továbbá technikai tanácsokat nyújtsanak a beavatkozás módjával és a határidőkkel kapcsolatban.

Ezt felhasználva tudtak nyomást gyakorolni az EU-s tagállamokra, hogy az Európai Bizottságot arra ösztönözzék, hogy egyáltalán kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarország ellen. 

A Háttér Társaság 2016 és 2021 között csaknem 200 ezer dollár pénzügyi támogatást kapott a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól. Ennél jóval nagyobb, közel 800 ezer dollárnyi forráshoz jutott Soroséktól a prostituáltak érdekeit védő magyarországi szervezet, amely szoros együttműködésben dolgozik az LMBTQ-szervezetekkel. 

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete a programja szerint fontosnak tartja, hogy mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten partnerségeket kössön, hogy a szexmunkások, köztük roma, LMBTQ-közösséghez tartozók, egyedülálló anyák és más veszélyeztetett csoportok érdekeit hatékonyan képviselje.

Az elképzeléseik szerint ahhoz, hogy a szexmunkások jogai érvényesülni tudjanak, a szexmunkásoknak legális státusban kell dolgozniuk, vagyis legalizálnák a prostitúciót. Ezzel kívánják elhárítani azokat az akadályokat, amelyeket szerintük a szexmunkások „egészségügyi és szociális ellátása elé gördítenek” Magyarországon – írja a Magyar Nemzet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató