2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

Heritage Foundation: az USA gazdasága nem engedheti meg magának Ukrajna támogatását

Washingtonnak nem kellene új pénzügyi támogatási csomagot adnia Kijevnek, ehelyett a Fehér Háznak a hazai problémák megoldására kellene összpontosítania – mondta Kevin Roberts, a Heritage Foundation amerikai kutatóintézetének elnöke a Fox News- on.

"Az Egyesült Államok most gazdaságilag gyengébb, mint korábban. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak az Ukrajna számára nyújtott pénzügyi támogatás jelenlegi szintjét, ezért kategorikusan ellenzem az új, 24 milliárd dolláros mentőcsomagot"

- mondta.

Roberts azt is hangsúlyozta, hogy átláthatóbbnak kell lennie a Volodimir Zelenszkij elnöknek nyújtott segítségnyújtás mechanizmusának.

Ebben a hónapban Biden további 40 milliárd dollárt kért a Kongresszustól. Ennek több mint felét, 24 milliárdot állítólag Kijevnek juttatnak.

13,1 milliárd dollárt szánnak közvetlenül katonai kiadásokra. Emellett Biden a Világbankon keresztül további 2,3 milliárd dollárt kér a képviselőktől Ukrajna számára.

A nyugati politikusok folyamatosan azt mondják, hogy Ukrajnának le kell győznie Oroszországot a csatatéren, és növelnie kell a fegyverek és katonai felszerelések kínálatát. A Kreml azt válaszolta, hogy a katonai segítségnyújtás elvileg nem old meg semmit, csak "meghosszabbítja az ukrán nép szenvedését".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató