2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Nagyon hiányzott: a bukott Vona is pártot alapít

A Jobbikban megbukott Vona Gábor némi influencerkedés, alapítványolás és reppelés után a Magyar Nemzet értesülései szerint pártot alapít, úgy, hogy nem régen még arról magyarázott, hogy a pártoknak ki kellene vonulniuk az önkormányzatokból.A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy szeptemberben a II. Reformkor Alapítvány által szervezett rendezvény már a volt Jobbik-elnök politikusi szerepvállalásának első állomása lehet.

Abban szoros a verseny, hogy ki volt a Jobbik legrosszabb elnöke, de hamarosan már új pártok élén vívhatják ezt a kakasviadalt, ugyanis Jakab Péter mozgalma is épp most alakult párttá, miként Márki-Zay Péter (habár ő nem volt a Jobbik elnöke) is arra következtetett a 2022-es választási eredményekből, hogy a szavazók igénylik jelenlétét.

Vona pártjának nevét még homály fedi, de jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ennyire hiányzott neki a pártpolitizálás, akkor miért nem lép be a Momentumba, hiszen több párttársa ott kötött ki, ráadásul a nemzeti radikális tábort épp velük árulta el Vona, amikor egy 2017-es nyilatkozatában az LMP-vel és a Momentummal készült közös kormányzásra.

Máris hazudott

Vona Gábor éppen most mondott fel az ATV-nél, így a csatornához köthető felületeken már nem élvezhetjük független, objektív szakértését többé. Arra vonatkozó információ nem sok jelent meg, hogy a Simicska Lajossal kokettáló exjobbikos politikus manapság miből él.

Mindenesetre Gábor már egy gyors mellébeszéléssel kezdett, ugyanis a média1 a terveiről faggatta, Vona pedig azt állította, hogy a könyvkiadás nagyon-nagyon lefoglalja.

„Jelenleg külföldön nyaralok. Szeptember elején az új, Mondj igent az emberre című könyvemmel lesz nagyon sok tennivalóm. Az ATV műsoraiban valóban nem fogok szerepelni, ami saját döntés volt, semmilyen konfliktus nem áll a hátterében, a csatornával mindvégig nagyon korrekt kapcsolatom volt. Nagyon sokat köszönhetek mind az Öt, mind a Bennfentesek műsornak, a vezetőségnek és a kollégáknak. Ezen kívül nem tudok mást mondani. Köszönöm a megkeresést!”

Korábban is fenyegetőzött

Vona Gábor már júliusban megfenyegette a magyarokat azzal, hogy visszatérhet.

Akkor arról beszélt, hogy ha 20 évvel visszapörgethetné az időt, akkor lenne pár politikai év, amit újra megélne, mert nagyon sok dolgot teljesen másképp csinálna. Megtudhatjuk, hogy Vona Gábor jól van, sokat olvas, keresi a lét értelmét és kicsit sincs lelkiismeret-furdalása, amiért emberek millióinak szavazatával visszaélve hosszú éveken keresztül tönkretette a radikális nemzeti politikát.

Korrekt dolognak tartotta viszont saját maga döntését, miszerint a 2018-as választások után a parlamenti mandátumáról is lemondott.

A legérdekesebb mondat itt jött, mert akkor már kijelentette, hogy nem tudja kizárni a politikába való visszatérését, de azért lennének feltételei.

„Mondandóm és politikai ambícióm is van még. Ám ahhoz, hogy visszatérjek a politikába, minden mondatomnak a helyén kell lennie a végén kérdőjelek nélkül, továbbá azt kell éreznem, hogy amit a politikában tudok tenni, hasznosabb, mint amit egy civil alapítványon keresztül. Ha ezek nincsenek meg, ha úgy érzem, hogy a politika nem ad többet, és nem tudok hatékonyabban dolgozni benne, mint civilként, akkor nincs értelme.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató