2023. december 08. -
EUR : 380.77
USD : 353.22
Időjárás ikon

Részeg ukrán nő és lánya rontott neki a budapesti repülőtér rendőreinek

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz egy ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben, akik a budapesti repülőtéren velük szemben intézkedő rendőröket bántalmazták – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. 

A közlemény szerint az ukrán nő a családtagjaival érkezett továbbutazás céljából Egyiptomból Budapestre pénteken az esti órákban, amikor a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek az ittas állapotukból eredő hangoskodásukra. 

A fiatalabb nő a telefonja korábbi eltűnése miatt panaszt kívánt tenni a melléjük lépő rendőröknél, de folyamatosan ordítozva kommunikált, illetve a rendőrök intézkedését egy mobiltelefonnal élő internetes adásban közvetítette úgy, hogy a telefont egy alkalommal provokatív jelleggel az egyik rendőr arcához tolta.
 
A rendőrök többször megkérték a nőt, hogy fejezze be a tevékenységét, ő azonban a felszólításnak nem tett eleget, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt meg akarta ütni. A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, az anya eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte. Ezt követően a két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő továbbra is többször rátámadt a vele szemben intézkedő egyik rendőrre, és ehhez az anyja is csatlakozott. 

A nő az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, egyiküket el is találta. Az ügyészség közlése szerint a rendőrök nem szenvedtek sérülést. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett, majd hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott nők letartóztatására tett indítványt, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója hétfőn  - mivel az eljárási cselekményeken való jelenlétük csak így biztosítható - el is rendelt – áll a közleményben.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató