2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

„Ezek a nők a változás katalizátorai!” – Közel száz nyíltan queer játékos volt a női focivébén

Egy Twitterező szerint csodálatos, hogy a női focisták mutatják az utat, és felteszi a kérdést: vajon mikor történhet meg hasonló a férfi fociban is. És ezt kérdezzük mi is: vajon mikor? Meddig kell még ezt tűrni?

A humenonline cikke szerint az Ausztráliában és Új-Zélandon nemrég lezajlott a női labdarúgó-világbajnokságon közel 100 olyan játékos és edző vett részt, akik nyíltan vállalják szexuális orientációjukat.

Azt írják: a világ például élőben nézhette, ahogy a spanyol csapat csatára, Alba Redondo a Zambia elleni 5 gólos győzelmet úgy ünnepelte meg, hogy megcsókolta (!) párját.

A cikkben kiemelik:

Redondo barátnője egy katolikus egyetemen professzor.

A csókról készült fénykép bejárta a közösségi médiát. Egy Twitterező szerint például csodálatos, hogy a női focisták mutatják az utat, és azon töpreng, vajon mikor történhet meg hasonló a férfi fociban is.



Ezek a nők a világbajnokságon a változás katalizátorai. Ezek a sportolók bebizonyítják, hogy lehetnek hitelesen önmaguk, és ez nem veszélyezteti a sikereiket” – mondja Beau Newell, az ACON ausztrál LMBTQ civil szervezet egyik képviselője.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató