2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Márki-Zay Péter a Tranziton: A Fidesz meg fogja nyerni a jövő évi választásokat!

Parázs vita volt a Tranziton, Gulyás Gergely szerint Márki-Zay alternatív univerzumban fogalmazza meg gondolatait.

Vagy bukott keleti diktátorok jönnek Magyarországra, vagy Nyugatra indulunk el és a Szent István Programot indítjuk el, mondta a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke a Tranzit fesztivál első parázs vitáján arról, mi a célja a jövő évi európai parlamenti választások során, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kérdésre azt a választ adta, a Fidesz célja, hogy megnyerje a választást.

Márki-Zay Péter bejelentette: „jó híre van, a Fidesz meg is fogja nyerni az EP-választásokat”. 

Gulyás Gergely részletesebb válaszában kifejtette, még az Európai Unió bürokráciáján belül is az egyik legrosszabb állapotban lévő intézmény az Európai Parlament, úgy látja, kereszténydemokrata pártok javíthatják meg a hibát. A genderideológia teljes elutasítása, háború helyett béke és a migráció elutasítása a Fidesz politikájának három alappillére, mutatott rá a miniszter.



Márki-Zay Péter, aki a vita előtti bemutatása során sportszerűen nagy tapsot kapott a jobboldali publikumtól, azt ígéri, ha pártja bejut az Európai Parlamentbe, az Európai Néppárt tagjaként a keresztény-konzervatív értékeket fogják erősíteni.

Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez, hívta fel a figyelmet, hozzátéve, ott is fel kell számolni a korrupciót. Szavai szerint, amikor az EP egyik tagja találkozott a „katari emillel”, vád alá került, majd utalt arra, hogy augusztus 20-án Orbán Viktor folytatott tárgyalásokat Katar állam képviselőjével. 

Gulyás Gergely arra hívta fel a hódmezővásárhelyi polgármester figyelmét, egy éve még olyan pártok jelöltje volt, amelyek „tucatjával szavaztak meg” olyan javaslatokat, amelyek kerítések bontására hívtak fel és károsnak minősítették a nemzeti identitást. 

Márki-Zay válaszában volt szövetségeseknek nevezte a baloldali szivárványkoalíció tagjait, ám Gulyás figyelmeztette: leendő szövetségesei ugyanúgy kvótapártiak, az Európai Néppárt ugyanis a migrációs kvóták pártján áll. 

A vitáról a videó itt tekinthető meg:



(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató