2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Rögvest magyar arany: Kopasz Bálint negyedszer lett világbajnok!

Kopasz Bálint aranyérmet szerzett a duisburgi olimpia kvalifikációs világbajnokságon férfi K–1 500 méteren.

Viharos kezdés után parádés magyar szereplést hozott a délelőtt – tudósított az Index.

Az időjárás nem volt kegyes péntek délelőtt a sportolókkal, kétszer is félbe kellett szakítani a viadalt, de végül még a nap is kisütött.

És ha már így tett, mi is örülhettünk, hiszen a női kajaknégyes megszerezte a négy párizsi kvótát, és a férfiaknak is remek esélyük van erre, a délutáni programban elég egy európai nemzetet megelőzni ehhez.

Balla Virág kevéssel lemaradt a fináléról a nap harmadik olimpiai számában, a többi versenyzőnk egyaránt kiharcolta az A döntőbe jutást.
 
A döntők

Az eredetihez képest két és fél órával elolt finálékat már napfényes időben, Kopasz Bálint kezdte meg, és a 2019-es szegedi viadalon 1000 méteren, Kanadában a királyszám mellett K–2 500-on is győztes sportoló megszerezte a negyedik világbajnoki címét is, ezúttal K–1 500-on verte meg a mezőnyt.

ilágbajnokságot még nem nyertem nem olimpiai számban, úgyhogy ez az első világbajnoki aranyam 500 egyesben, nagyon örülök neki, és annak is, hogy egy ilyen kemény mezőnyben tudtam nyerni. Az előfutamokat nézve is lehetett látni, hogy nagyon jó formában van a mezőny, lényegében szinte minden nagy név itt volt, így a legszebb, legjobb érzést nyerni

– mondta Kopasz Bálint a versenyt követően.

Kopasz hozzátette, olyan nagy esőben, mint a középdöntő még nem is versenyzett, de azért sok nehéz körülmény közepette sportolt már, így nem érte váratlanul.

„Van egy nap pihenőnk, ennek bőven elégnek kell lennie arra, hogy regenerálódjak, és az izmok is, amelyek a mostani táv végére elfáradtak. Most csak másfél percről beszélünk, ezt gyorsan ki kell pihenni” – tette hozzá az immár négyszeres világbajnok kajakozó.

Szombat délután jöhet az újabb megméretése, ezúttal olimpiai számban, K–2 500 méteren címvédőként indulnak Nádas Bencével.

Újabb magyar sikerek

A parasportolók mezőnyében KL–1 200 méteren Kiss PéterPál sorozatban a negyedik világbajnoki címét szerezte meg, Suba Róbert a finálé másik magyar indulójaként a negyedik helyen zárt.

A hölgyeknél VL 200 méteren Boldizsár Dalma a kilencedik lett. A férfi C–1 200 méteren a finálét nagy hajrával kiharcoló Koczkás Dávid a kilencedik helyen ért a célba, a női K–2 200 méteren világbajnoki címvédő egységünk, a Kiss Blanka, Lucz Anna kettős nagy csatában bronzérmet szerzett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató