2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Közel a tragédiához: egymástól 400 méterre állt meg két vonat Nagytéténynél

Egymástól mintegy 400 méterre állt meg két vonat, egy InterCity és egy tehervonat szombaton Nagytéténynél, miután az utóbbi nem vette figyelembe a továbbhaladást tiltó jelzést – közölte a Mávinform szombaton a Facebook-oldalán, hangsúlyozva, hogy veszélyhelyzet nem alakult ki.

Azt írták, a nagytétényi vasútállomásra beérkező tehervonat szabálytalanul elhaladt egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett, és egy váltót megrongált. A Nagykanizsáról a budapesti Déli pályaudvarra tartó, Székesfehérvárról továbbindult Tópart InterCity viszont időben megállt az állomás előtti jelzőnél.

A két vonat egymástól körülbelül 400 méterre állt meg. Az IC utasai biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki” –  közölte a vasúttársaság.

A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, illetve felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony InterCityt és a Göcsej InterCityt is – áll a közleményben.


 MTI 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató