2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Pressman: az Egyesült Államok is békét akar

A nagykövet a médiának arról beszélt, hogy a magyar kormányhoz hasonlóan az Egyesült Államok is békét akar Ukrajnában, ehhez pedig a legegyszerűbb út Kijev támogatásán keresztül vezet.

David Pressmant megkérdezték arról is, mit gondol a kormány által meghívott Tucker Carlsonról, aki a nagykövetet „féregnek” nevezte – Navracsicsot pedig arról, hogyan érintheti az uniós források érkezését az új, uniós ügyekkel foglalkozó minisztérium.

Túl sok minden forog most kockán, ezért a turbulens fejlemények ellenére minél hamarabb javulnia kell a kapcsolatnak a magyar kormány és az Egyesült Államok között" – erről beszélt pénteki veszprémi látogatásán David Pressman.

Az USA budapesti nagykövete Navracsics Tibor meghívására érkezett Európa aktuális kulturális fővárosába, azonban a területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy „veszprémi polgárként” hívta meg a nagykövetet. Pressman a város felújítás alatt álló vára mellett meglátogatta a herendi porcelángyárat és Máltai Szeretetszolgálat által rehabilitált lakóházat, az úgynevezett pokoli tornyot is.

David Pressman a pénteki napot a pokoli toronynál kezdte. A Házgyári út 1. szám alatt lévő toronyház a rendszerváltás után egy munkásszállóból egyszerűen szólva nyomorteleppé vált, a máltaisok azonban 2009-ben rehabilitációs programba kezdtek – ennek köszönhetően sikerült felújítani azóta a ház jelentős részét.

Pressman elmondása szerint az ukrán menekülteknek adott segítségnyújtásnál figyelt fel a szeretetszolgálat munkájára, amit szeretett volna testközelből is megismerni a hajléktalanszállóként is működő rehabilitációs központ lakóival együtt.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató