2023. november 30. - Andor, András
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Szijjártó Péter: A legszuverénebb külpolitika ma Európában a magyar

Nincs a magyar külpolitikához hasonló legitimációja egyik országnak sem Európában – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Tranziton. A külgazdasági és külügyminiszter szerint: még a legnagyobb, legerősebb európai országok is megfelelési kényszerrel lépnek fel az egyes uniós tárgyalásokon.

"A magyar külpolitikának nem lehet célja mások érdekeiből történő kiindulás és a magyar külpolitikának nem lehet célja a mások elismerése vonatkozó ambíció – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Tranziton. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a magyar külpolitika célja nem lehet más, mint a magyar érdekek érvényesítése. A miniszter hangsúlyozta, nincs a magyar külpolitikához hasonló legitimációja egyik országnak sem Európában.

Rendkívüli embert és nemzetet próbáló időszakban nem lehet más a mi feladatunk, hogy a magyar külpolitikát magyarnak és szuverénnek tartsuk meg– mondta a külgazdasági és külügyminiszter

A nemzetközi helyzetet értékelve elmondta, új világrend van készülőben. A politikus szerint a lökdösődés, helyezkedés, nyugtalanság időszaka érzékelhető a külpolitikában. A cseh, a szlovák, a lengyel és az amerikai választásról szólva azt mondta, éppen azokból a liberális mainstreamhez tartozó országokból bírálják Magyarországot a demokrácia kapcsán, amelyekkel ellentétben Magyarország az egyetlen olyan ország, ahol a nemzetközi liberális mainsteam beavatkozási kísérlete elbukott.

A külső beavatkozási kísérlet nagyon csúnya kudarcot vallott Magyarországon. Ugyanis ugyanakkora, ha nem nagyobb erővel és nem több pénzzel próbált beavatkozni a nemzetközi liberális mainstream a magyar választási folyamatba. És a miénk volt az elmúlt jó néhány év egyetlen olyan választása, ahol ez a nemzetközi beavatkozási kísérlet csúnyán kudarcot vallott és azt reméljük, hogy ennek a jogi következményeit a megfelelő helyen le fogják vonni – mondta Szijjártó.

A magyar emberek, a magyar nemzet lelkiismerete tiszta lehet, mert az Európai Unió már ott elrontotta a háborús konfliktus kezelését, hogy fegyverszállítási versenybe kezdett az Egyesült Államokkal, amelynek katonailag nyomába sem érhet. Így már csak ezért is azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mutatott rá a tárcavezető.- írta a Hír TV.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató