2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Szenzációs magyar ezüst, és három újabb olimpiai kvóta a világbajnokságon!

Szenzációs ezüstérmet, és ezzel párizsi kvótát szerzett a Nádas Bence, Kopasz Bálint duó K–2 500 méteren a duisburgi olimpia kvalifikációs világbajnokságon. A kenusok mezőnyében a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kettős is kiharcolta a 2024-es ötkarikás részvételi jogot hazánknak.

Borúra derű

Borongós reggelre ébredt Duisburg, az esős, hűvös időjárást viszont épp a vasárnapi program kezdetére hagytuk magunk mögött, és a derűs hangulatot fokozta, hogy Lucz Anna a B döntőjét simán megnyerte, ami biztosan jót tett a lelkének a szombati meglepő A fináléról lecsúszást követően a mix döntője előtt.

A tegnapi nappal összességében azért így is elégedett lehetett a magyar küldöttség, hiszen Adolf Balázs remek versenyzéssel szerzett párizsi kvótát hazánknak C–1 1000 méteren, ahogyan a Bragato Giada, Nagy Bianka kenukettős is. 

Varga Ádám ezüst-, Csipes Tamara bronzérmet szerzett a király- és királynőszámban, Rendessy Eszter K–1 1000 méteren lett harmadik, a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakduó pedig ugyanezen a távon másodikként zárt.  

A délután során az 500-as férfi kajak- (Nádas Bence, Kopasz Bálint) és kenupárosunk (Korisánszky Dávid, Fekete Ádám) is nagy lépést tett Párizs felé, a női K–2-es egységnek (Fojt Sára, Pupp Noémi) viszont alighanem csak a rémálmaiban jöhet elő ez a futam.  

A vasárnapi A döntők – szenzációs ezüst és három újabb párizsi kvóta!

A magyar érdekeltségű programot Balla Virág C–1 500 méteres fináléja indította (előtte a K–1 200 méteren Lisa Carrington természetesen megint agyonverte a világot, ahogyan mindig), a kettesben és négyesben négy vb-ezüstöt szerző sportoló ezúttal az ötödik helyen zárt.

A tavaly Kanadában világbajnok, Münchenben Európa-bajnok Nádas Bence, Kopasz Bálint duó nem sokkal a mostani rendezvény előtt ült ismét egy össze egy hajóba, de a kihagyásból nem látszott sok minden, szombaton magabiztosan jutottak be a fináléba.  

A duisburgi versenynek egy újabb olimpiai kvóta is volt a tétje (Nádas a négyesben már kiharcolta, Kopasz tehette teljessé a férfi hatost), ehhez a top hatba kellett kerülni.

Az már a kezdésnél látszott, hogy ez meglesz, fél távnál a harmadik volt az egység, végül pedig a portugálokkal hatalmas csatában ezüstérem jött össze!

A Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kettősnek egy párost kellett előznie a kvótához, de nem bízták a véletlenre a mieink, és döbbenetes hajrában, 11 ezreddel a román hajót megelőzve az ötödik helyen zártak – és még a dobogó sem volt messze, csupán két tizedre.

EZ AZT JELENTI, HOGY HÁROM KVÓTÁVAL GYARAPODOTT A MAGYAR CSAPAT DUISBURGI TELJESÍTMÉNYE, AMELY ÍGY 15-IG KÚSZOTT FEL!

A női kenunégyesek mezőnyében sokáig remekül állt aBragato Giada, Csorba Zsófia, Opavszky Réka, Nagy Bianka összetételű magyar csapat, amely végül a negyedik helyen ért a célba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató