2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Bejegyezték Jakab pártját, úgy érzi, hogy 2026-ra vezér lesz

Jakab Péter elérte álmát, és párttá emelte kétszemélyes mozgalmát. A nyelvtörőre emlékeztető elnevezésű alakulatnak egyébként vetélytársa is lesz, hiszen Vona Gábor is pártalapításra adja a fejét, vagyis végérvényesen kijelenthető: a Jobbik osztódással szaporodik.

Amint arról a Magyar Nemzet beszámolt, hivatalosan is bejegyezte a bíróság A Nép Pártjánt, amelyről a politikus a TikTokon adott hírt.

Kis lépés ez nekünk, de bízom benne, hogy nagy lépés az országnak

– fogalmazott korábban Jakab Péter, aki egyébként tavaly viharos körülmények között távozott a Jobbikból.

Akkor egyébként azt mondta, ideje, hogy csatasorba rendeződjenek, akik a nép pártján maradtak, és el kell érni, hogy minél többen csatlakozzanak, az sem számít, hogy a csatlakozók jobb- vagy éppen baloldaliak-e, mert most nem kell ideologizálni. Úgy vélekedett továbbá, hogy Magyarországnak egy új Szent Istvánra lenne szüksége, egy vezetőre, aki képes az egymással harcoló törzsekből egy erős, egységes nemzetet építeni.

Érdekesség egyébként, hogy a napokban egy másik volt Jobbik-elnök is mozgolódni kezdett, Vona Gábor azt jelentette be, hogy felhagy médiaszerepléseivel egy időre. A Magyar Nemzet úgy tudja, Vona most ismét politikai pályára lép, ráadásul – forrásaink szerint – pártot alapít. Úgy tudjuk, a bejelentés már szeptember elején megtörténhet a Kőbányai Művelődési Házban, ahol Vona lakossági fórumot tart. 

 

(Magyar Nemzet)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató