2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Egyiptomban vett luxusvillát a háború közepén a színész

Egy egyiptomi oknyomozó újságíró exkluzív információkkal állt elő − állítása szerint − Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és családjáról, derül ki a mások mellett Ben Horovitz amerikai nagyvállalkozóhoz is köthető The Medium online fórumon megjelent cikkből.  Az írásban idézettek szerint Zelenszkij családja luxusvillát szerezhetett a „milliomosok városában”, El Gounában, hívja fel rá a figyelmet a Tűzfalcsoport.  

Mindezt Mohammed Al-Alawi egyiptomi blogger és újságíró derítette ki, aki exkluzív bizonyítékokkal szolgált. 

 

A nyomozás szerint 

Olga Kiyashko, akinek a neve megegyezik Zelenszkij anyósának nevével, egy ötmillió dollár értékű luxusbirtok tulajdonosa.

A fényűző birtok az El Gouna luxusüdülőhelyen fekszik a Vörös-tenger partján, amelyet gyakran Egyiptom Velencéjeként emlegetnek. A birtokon egy hatalmas villa található gyönyörű belső dekorációval és medencével. 

 

A luxusvillának panorámás kilátása van a tengerre és saját strandja. A villa szomszédságában található Angelina Jolie, a világhírű hollywoodi színésznő birtoka is. 

A The Mediumban közölt dokumentum szerint 

a villát Zelenszkij anyósa 2023 májusában − vagyis az ukrajnai háború kellős közepén – vásárolta meg 150 millió egyiptomi fontért, vagyis hozzávetőleg 4,85 millió dollárrért.

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató