2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Több ember életét is megmentették a Balatonnál a vízimentők hétvégén

Több balatoni strandra is riasztották a mentőszolgálat embereit az elmúlt hétévégén, a mentőegységeknek mind az északi, mind a déli oldalon volt bőven teendője. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közleményben tudatta, hogy szombaton Rupert nevű sürgősségi mentőhajó a balatonkenesei Alsóréti szabadstrandra vonult vízből mentett személy újraélesztéséhez, ami sajnos sikertelenül zárult. Eközben a másik sürgősségi mentőhajó, az Alfa sikeres újraélesztésben vett részt Balatonlellén. 

– Strandi vízimentő kollégánk kezdte meg egy hölgy újraélesztését, akit a strandolók hoztak ki egy szivacskarikán a parthoz, és már nem lélegzett. Mikor az Alfa személyzete átadta a beteget az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező egységének, a hölgy már eszméleténél volt 

– olvasható a szervezet közösségi oldalán.

Egy harmadik újraélesztéshez is riasztottak őket: a Kócsag nevű hajó személyzete a Siófok Plázs előtti vízterületen átemelt a hajóra egy vízbicikliről egy eszméletlen, vízből mentett személyt. Az újraélesztését megkezdték, közben a siófoki Bahart Kikötőbe vonultak. 

A Rupert személyzete a kikötőben vette át az újraélesztést, ami sikerrel zárult. 

– A Rupertet egy meghibásodott, a motorját leállítani nem tudó, ezáltal nagy fordulaton folyamatosan haladó vitorláshoz is riasztották. A motort leállították kollégáink segítségével, akik a vitorlást az Alsóörs Marina kikötőbe vontatták – tették hozzá.

A révfülöpi Napfény Kempingből egy fejsérült gyermekhez kért segítséget strandi vízimentő kolléga, a gyermek beütötte a fejét, miközben beugrott a stégről. Az Alfa személyzete ellátta, további ellátás céljából a szülei vitték kórházba. Később egy rovarcsípett személyt is elláttak az ábrahámhegyi strandon, akin allergiás tünetek jelentkeztek. 

– A strandi mentőink 93 könnyű sérültet láttak el a hétvégén, és 4 új vízimentő kolléga tett sikeres vízimentő vizsgát 

– tették hozzá.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató