2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Most a Látó-hegy négyméteres keresztjét döntötték le, tűz körüli ülőke lett belőle

Ledöntötték a négy méter magas Szent Margit-keresztet a Vác feletti Látó-hegyen, írja a Turista Magazin. Ez már a második keresztdöntés az Országos Kéktúra útvonalán az elmúlt hetekben.

A Látó-hegyen lévő keresztet szétfűrészelték, és tűz körüli ülőke lett belőle, derül ki egy magánember Facebook-posztjából, aki azt írja, hogy az elkövetőknél tehát volt egy fűrész, a kereszt fém erősítését azonban nem tudták elvágni.  keresztet egyébként a Szentimrevárosi Egyesület állította 2001-ben Árpád-házi Szent Margit tiszteletére. A több alkalommal megrongált keresztet ismételten meg kellett újítani 2008-ban. 

Pár nappal korábban az Országos Kéktúra útvonalán a Nagy-Szénás csúcsán lévő keresztet döntötték le és gyújtották fel ismeretlenek. A Turista Magazin cikke szerint ugyanakkor a dolgot árnyalja, hogy azt sem tudni, kik és milyen engedéllyel emelték néhány éve azt a keresztet.

Múlt héten a Margit híd hat kőkeresztjét törte le három fiatal, aki feladta magát a rendőrségen, tettüket az ittasságukkal magyarázták. A Magyar Nemzet szerint Gyöngyösön is több hasonló rongálás történt, idén júniusban egy hét alatt háromszor is letörték ismeretlenek a gyöngyösi országzászló-emlékművön lévő kőkeresztet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató