2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Azarov: Ukrajna nem képes 3 millió embert mozgósítani, ami a győzelemhez kellene

Az ukrán hatóságok még a Nyugat támogatásával sem lesznek képesek 3 millió embert mozgósítani, mert nincs elegendő ember és fegyver – mondta Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök, kommentálva a német Die Welt című lap cikkét, amely szerint akár 3 millió embert is mozgósítani kell az Oroszország elleni harc megnyeréséhez.

“Először is, a valóságban ma nincs hárommillió mozgósítható ember. Másodszor, a kijevi rezsimnek nincsenek szervezeti vagy anyagi és technikai lehetőségei arra, hogy ezt a hárommilliót legalább könnyű fegyverekkel lássa el” – mondta a Szolovjev Live TV-csatornának.

A VOLT MINISZTERELNÖK HOZZÁTETTE, HOGY A NYUGAT “KÉPTELEN FELFEGYVEREZNI EGY HÁROMMILLIÓS HADERŐT”.

Azarov szerint a kijevi rezsim további 400 ezer embert tudna mozgósítani.

“Nem hiszem, hogy ez problémát jelentene számukra, mert keményen lépnek fel” – tette hozzá a volt miniszterelnök. Ezzel együtt nem zárta ki, hogy ez lesz a tömeges mozgósítás egyik utolsó hulláma, mert az erőforrások egyre szűkösebbek.

A Die Welt cikke szerint Ukrajnában még mindig több mint 30 millió ember él, míg a fegyveres erők összlétszáma elérheti a 3 milliót. A cikk szerzője úgy véli, hogy ekkora létszámmal a kijevi rezsim “csatákat nyerhet és felszabadíthatja földjét a régimódi módon, a kimerítő háborúval, mint az európai függetlenségi háborúk többségében”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató