2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Oroszország a legnagyobb ukrán dróntámadásról számolt be hat orosz régió és a Krím ellen

Augusztus 30-án éjjel volt az egyik legnagyobb ukrán dróntámadás az orosz régiók és a Krím ellen. A hírek szerint drónokat Pszkov, Brjanszk, Kaluga, Rjazan, Orjol és Moszkva régiókban rögzítettek.

Ezt írja az orosz média és a nyilvánosság a közösségi hálózatokon.

Az orosz védelmi minisztérium szerint minden légi célpontot lelőttek.

A hírek szerint az ukrán határtól 700 kilométerre (és Észtországhoz és Lettországhoz jóval közelebb eső) Pszkov repülőteret éjjel megtámadták. 

A Pszkov elleni támadás hosszú volt, robbanások hallatszottak, fény látszott. A hivatalos adatok szerint két Il-76-os katonai szállító repülőgép sérült meg. Az orosz Telegram csatornák szerint négy van. 

Drónok támadása során Brjanszkban (RF) találat érte Oroszország legnagyobb mikroelektronikai üzemét.

Ezenkívül az egyik drón megrongálta az adminisztratív épület tetejét (ez utóbbit hivatalosan is megerősítették). A jelentések szerint a tüzeket eloltották. 

A közvélemény emellett ír a Brjanszk régióban található TV-torony elleni támadásról és az Orosz Föderáció Vizsgáló Bizottságának Brjanszkban található épületében történt robbanásról. Az ok még nem derült ki. A Nyomozó Bizottság épületét most lezárták 

Drón csapódott egy olajtartályba a Kaluga régióban, a kormányzó megerősítette. A tüzet adatai szerint eloltották (a tartály állítólag üres volt).

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató