2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Ügyvédként folytatja a szocialista bűnöző

Megvette élete első talárját, és hétfőn már megy is élete első olyan bírósági tárgyalására, ahol "azon az oldalon fog ülni, ahol mindig is szeretett volna", írja Facebook-oldalán Hunwald György. (A VII. kerület egykori polgármestere a nevén is változtatott az utóbbi időben, politikusként még szimpla v-vel írta a családnevét.)

Hunwald, annak ellenére, hogy az erzsébetvárosi ingatlanpanama néven elhíresült ügyben hosszú időre rács mögé került, a Kúria döntése nyomán ma már tiszta múlttal kezdhet új hivatásába.

Az egykori MSZP-s politikus márciusban kapta meg a végzést, amelyből kiderült, hogy az ügyek a számára kedvező módon értek véget. Kúria ugyanis Hunwald felülvizsgálati indítványának megfelelően hatályon kívül helyezte az őt sújtó korábbi büntető ítéleteket.

Az egykori polgármester 2020-ban a győri egyetemen jogi végzettséget is szerzett a korábbi két diplomája mellé, a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége pedig néhány hete, augusztus elején ügyvédjelöltként felvette őt a kamarai nyilvántartásba, írja a 24.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató